Om Arctivity

Arctivity tilbyr unike muligheter for varierte utfordringer og store naturopplevelser i et trygt og godt aktivitetsmiljø i saltendistriktet i Nordland fylke.

Valnesfjord Helsesportssenter

Initiativet er tatt av Valnesfjord Helsesportssenter (VHSS), en privat, non profitt og ideell stiftelse som i sin ordinære drift tilbyr habilitering, rehabilitering og arbeidsrettet rehabilitering. Valnesfjord Helsesportssenters sin visjon er å se muligheter fremfor begrensninger. Dette inspirerer Arctivity til å trekke begrepet aktivitetsglede enda lengre!

Samarbeidspartnere

I  samarbeid med Norges Idrettsforbund, særforbund i NIF,  Nordland fylkeskommune Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser – Aktiv Ung, friluftsorganisasjoner og en glad gjeng engasjerte frivillige utfordrer vi alle som ønsker å utvikle egne ferdigheter, og få flotte naturopplevelser til å delta på sommerens vakreste eventyr. Dette skjer innenfor profesjonelle og trygge rammer, så her vil alle bli godt ivaretatt.

Visjon og ambisjon

Valnesfjord Helsesportssenter ønsker gjennom Arctivity  å etablere et årlig sommerarrangement for personer med fysiske funksjonsnedsettelser.

Mål:
– Like muligheter for deltakelse i idretts- og friluftsaktiviteter
– Økt deltakelse og varig aktivitet «der folk bor»

Her skal alle kunne utvikle sine personlige ferdigheter innen et utvalg av friluftsrettede idrettsaktiviteter og friluftsliv – som fra år til år vil variere og utvikles etter deltakernes ønsker og trender.

I tillegg til å avvikle et bunnsolid ukesarrangement er ambisjonene at Arctivity, i samarbeid med alle involverte parter, året gjennom jobber for at det som læres , erfares, oppleves og forstås, blir tatt vare på, foredlet og spredt.

Arctivity ønsker å bidra til økt kompetansen og økt aktivitet i landets idrettsklubber og friluftsorganisasjoner. Dette gjør vi  ved å oppfordre de involverte særforbundene fra Norges idrettsforbund og friluftsorganisasjoner tilknyttet Norsk Friluftsliv til å  videreformidle tilegnet kompetanse til klubber og lag rundt om i landet. I tillegg engasjerer vi frivillige fra hele landet, som vi ønsker å inspirere gjennom ledsagerrelatert arbeid under Arctivity.

Tilbakemeldingene fra deltakere, instruktører og frivillige under Arctivity 2016 er med på å danne rammene for Arctivity 2017. Sammen skaper vi det aller beste og mest attraktive tilbudet!

Tips gjerne venner og bekjente som dette tilbudet kan være aktuelt for!

Les mer om aktivitetene

På tur med DNT
Bueskyting
Fluefiske
Golf
Ridning
Fridykking
Kajakk havpadling
Orientering
Terreng- og downhillsykling
Kiting og seiling
Klatring