Terreng- og downhillsykling

Opplev den vakre naturen i Salten på sykkel!

Samtidig lærer du teknikk og får mulighet til å teste alternativer for terreng- og utforsykling som kan passe for deg. Har du egen sykkel oppfordrer vi om mulig deg til å ta den med deg til Arctivity.

Kurset gjennomføres med erfarne syklister/instruktører fra sykkelklubber som har kjennskap til de forskjellige sykkelstilene og tilhørende sykler.
 

 

 

Hvem kan delta?

Du må ha fylt 16 år, det er ingen øvre aldersgrense.
Du kan være nybegynner som har prøvd ut ulike sykler, ha erfaring fra veisykling med ønske om prøve deg i lettere terreng, eller du kan være en selvstendig syklist som trives i Arctivitys gode miljø og ønsker mer utfordring og tilbakemeldinger på din sykkelstil. Aktiviteten tilpasses deltagerne og kurset blir lagt opp etter ferdighetene til deltagerne som er med.

INNHOLD

  • Deltagerne introduseres for ulike sykler og sykkelstiler.
  • Hjelp til personlig tilpasning  og utprøvning av sykler i så stor grad det lar seg gjøre ut fra tilgjengelig sykkelpark
  • Instruks i girutveksling
  • Grunnleggende sykkelteknikk, ferdighetsløype.
  • Terrengsykling på sti og grusvei
  • Utfor / downhillsykling
  • Tandemsykling med pilot

Utstyr

Du kan komme uten noe som helst utstyr eller ta med deg alt selv. Vi hjelper til med å finne frem til  sykler som passer til den enkelte deltageren i så stor grad som mulig ut fra tilgjengelig sykkelpark.
Det finnes mange ulike varianter av : håndsykler, liggesykler, tandemsykler og trehjulingssykler.

Viktig at du i påmeldingsskjemaet gir oss så god info som mulig i forhold til dine erfaringer og utfordringer med sykling slik at vi i så stor grad som mulig får gjort forberedelser på tilgjengelig sykkelpark.

Les mer om Norges Cykleforbund på www.sykling.no

Vi ønsker dere varmt velkomne til store naturopplevelser på sykkel sammen med oss!

 

NCF_logo_staaende_web225px