Kajakk havpadling


Grunnkurs i HAV-padling

Hovedmål

Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg skal deltakerne bli kjent med verdien med å padle i en gruppe, enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken. For å sikre en god opplevelse som gir mersmak legges kurset opp som en tur. Veileder vurderer ut i fra lokale forhold hvor mye teori og praksis som legges inn for å nå kursets hovedmål og komme gjennom innholdet. Det vil være mulig å ta vått-kort for den som ønsker.

Delmål

– Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken – Effektiv fremover-padling
– Bakover-padling og stopp
– Sideveis forflytning av kajakken

– Lavt støttetak
– Styretak (bak)
– Sving (sveipetak og styretak)
– Ilandstigning
– Sikring av kajakk etter ilandstigning
– Redningsteknikker
– Skadeforebygging
– Planlegging av enkeltur som skal gjennomføres
– Generell sikkerhet og grunnleggende sjømannsskap – Generelt om friluftsliv og Allemannsretten
– Sporløs ferdsel

Krav til deltakelse

Vi stiller ikke andre krav til deltakeren enn at de liker å ta nye utfordringer. Alle fra nybegynnere med ingen erfaring, til mer erfarne er velkommen. Deltakerne må være selvhjulpen i forhold til personlig hygiene. Maks antall deltakere per kurs er 6.

Nødvendig utstyr

Arrangør stiller med kajakk, årer, spruttrekk, redningsvest og tørrdrakt. Deltaker må selv sørge for ha med ullundertøy, vindtett jakke og lue. Fleece kan være et godt alternativ. Deltaker må også ta med en vanntett pose med ekstra tørt tøy.

 

Mer informasjon om Norges padleforbund finner du på www.padling.no