Fridykking

Ved fridykking bruker du bare maske, snorkel og svømmeføtter. Da kan du ligge i overflata, puste gjennom snorkelen, se klart i vannet og bevege deg lett og raskt ved hjelp av svømmeføttene.

Du kan også benytte våtdrakt og blybelte. For å utnytte de mulighetene fridykking gir, få kunnskap om hvordan kroppen fungerer i og påvirkes av vannet, utvikle svømmeferdigheter, vannfølelse, fridykkerteknikk og trygghet i vann, bør du gjennomføre et fridykkerkurs. På kurset lærer du litt om forskjellig type utstyr som egner seg til fridykking.

Under Arctivity vil det bli mulig å sertifisere seg til CMAS* fridykker, men det er selvfølgelig også mulig å ha en målsetting om å lære seg basisferdighetene for eventuelt å kunne fortsette i din lokale dykkeklubb.

Etter at du er ferdig med to halve dager med teori og to halve dager med bassengøvelser, skal vi prøve de nye ferdighetene i havet.

Flere av Norges Dykkeforbunds medlemsklubber har egne fridykkergrupper. Her møter du andre som er interesserte i fridykking og opplever alt en kan gjøre i havet iført våtdrakt, maske, snorkel og svømmeføtter.

For å delta på fridykkerkurs må du kunne svømme  crawl eller bryst, og rygg, og du bør ikke være redd for å få hodet under vann

Du kan lese mer om CMAS* fridykkerkurs på Norgesdykkeforbund sin hjemmeside, http://www.ndf.no/

For at vi skal kunne ha riktig størrelse på fridykkerutstyret til deg må du oppgi hvor lang du er, hvor mye du veier og hvilke skostørrelse du bruker når du melder på kurset.

   Norges Dykkeforbund logo

Vi sees i Valnesfjord i juli!

Hilsen instruktørene.